Carane Karet Tubing Digawe

Pipa karetmbedakake saka tabung liyane amarga isi karet, yaiku elastomer sing nduweni kekuatan lan daya tahan sing dhuwur, uga bisa direnggangake lan cacat tanpa rusak permanen.Iki utamane amarga keluwesan, tahan luh, ketahanan, lan stabilitas termal.
Tubing karet diprodhuksi nggunakake salah siji saka rong proses.Cara pisanan nggunakake mandrel a, ngendi ngudani karet kebungkus pipa lan digawe panas.Proses kapindho yaiku ekstrusi, ing ngendi karet dipeksa liwat die.

CaranePipa Karet Kabiku Made?

Proses Mandrel
Gulungan karet
Karet sing digunakake kanggo nggawe tabung karet nggunakake proses mandrel dikirim kanggo produksi ing gulungan karet.Kekandelan tembok pipa ditemtokake dening ketebalan lembaran.Werna tubing ditemtokake dening werna gulungan.Sanadyan werna ora perlu, iki digunakake minangka cara kanggo nemtokake klasifikasi lan nggunakake pungkasan saka tabung karet.

Gulungan karet

Penggilingan
Kanggo nggawe karet pliable kanggo proses produksi, iku mbukak liwat gilingan sing heats ngudani karet kanggo soften lan Gamelan karet kanggo mesthekake yen wis tektur malah.

Penggilingan

nglereni
Karet alus lan pliable dipindhah menyang mesin nglereni sing Cut menyang ngudani saka jembaré witjaksono pas jembaré lan kekandelan saka ukuran tabung karet bakal digawe.

nglereni

Mandrel
Strip sing wis digawe ing nglereni dikirim menyang mandrel ing.Sadurunge mbungkus ngudani ing mandrel ing, mandrel lubricated.Ing diameteripun saka mandrel punika dimensi pas minangka bolongan saka tabung karet.Minangka mandrel dadi, ngudani karet kebungkus ing jangkah malah lan biasa.
Mandrel
Proses mbungkus bisa diulang kanggo nggayuh kekandelan pipa karet sing dikarepake.

Lapisan penguatan
Sawise tubing wis tekan kekandelan sing tepat, lapisan penguat ditambahake sing digawe saka bahan sintetis kekuatan dhuwur sing wis dilapisi karet.Pilihan saka lapisan ditemtokake dening jumlah meksa tabung karet bisa tahan.Ing sawetara kasus, kanggo kekuatan ekstra, lapisan tulangan bisa ditambahake kabel.

Lapisan penguatan

Lapisan pungkasan
Lapisan pungkasan saka stripping karet yaiku tutup njaba.
Lapisan pungkasan
ngrekam
Sawise kabeh macem-macem lapisan karet ngudani wis Applied, dawa lengkap tubing rampung wis kebungkus tape nilon teles.Pita kasebut bakal nyusut lan ngompres bahan bebarengan.Asil saka tape wrapping punika Rampung tekstur ing diameteripun njaba (OD) saka tubing sing dadi aset lan keuntungan kanggo aplikasi ngendi tubing bakal digunakake.

Vulkanisasi
Tubing ing mandrel diselehake ing autoclave kanggo proses vulkanisasi sing nambani karet, kang ndadekake lentur.Sawise vulkanisasi rampung, tape nilon sing nyusut dibusak.
Vulkanisasi
Njabut saka Mandrel
Siji ujung pipa ditutup kanthi rapet kanggo nggawe tekanan.A bolongan digawe ing tubing kanggo banyu kanggo pompa kanggo misahake tabung karet saka mandrel ing.Pipa karet gampang dicopot saka mandrel, ujunge dipotong, lan dipotong nganti dawa sing dikarepake.

Metode Ekstrusi
Proses ekstrusi kalebu meksa karet liwat die berbentuk cakram.Pipa karet sing digawe kanthi proses ekstrusi nggunakake senyawa karet unvulcanized alus.Bagian sing diprodhuksi nggunakake metode iki alus lan lentur, sing divulkanisir sawise proses ekstrusi.

Pakan
Proses ekstrusi diwiwiti kanthi ngemot senyawa karet menyang extruder.
Pakan
Screw puteran
Senyawa karet alon-alon ninggalake feeder lan dilebokake menyang sekrup sing ngobahake menyang die.
Screw puteran
Pipa Karet Die
Minangka bahan karet mentahan dipindhah bebarengan dening meneng, iku dipeksa liwat die ing takeran pas kanggo diameteripun lan kekandelan kanggo tubing.Minangka karet gerakane nyedhaki mati, ana Tambah ing suhu lan meksa, kang nimbulaké materi extruder kanggo swell gumantung ing jinis senyawa lan atose.
Pipa Karet Die
Vulkanisasi
Wiwit karet sing digunakake ing proses ekstrusi ora divulkanisir, mula kudu ngalami sawetara vulkanisasi yen wis liwat extruder.Sanajan perawatan karo belerang minangka cara asli kanggo vulkanisasi, jinis liyane wis dikembangake dening manufaktur modern, sing kalebu perawatan microware, bathi uyah, utawa macem-macem bentuk pemanasan liyane.Proses perlu kanggo nyilikake lan harden produk rampung.
Proses vulkanisasi utawa curing bisa dideleng ing diagram ing ngisor iki.


Wektu kirim: Aug-25-2022